8.049 Słownie
osiem tysięcy czterdzieści dziewięć
| Liczba | 8.049 |
|---|---|
| Słownie | osiem tysięcy czterdzieści dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | osiem tysięcy czterdzieści dziewięć. (8049.) |
| Na czeku | Osiem tysięcy czterdzieści dziewięć złotych 00/100 |