6.990 Słownie
sześć tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt
| Liczba | 6.990 |
|---|---|
| Słownie | sześć tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt |
| Liczebnik porządkowy | sześć tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt. (6990.) |
| Na czeku | Sześć tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt złotych 00/100 |