697 Słownie
sześćset dziewięćdziesiąt siedem
| Liczba | 697 |
|---|---|
| Słownie | sześćset dziewięćdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | sześćset dziewięćdziesiąt siedem. (697.) |
| Na czeku | Sześćset dziewięćdziesiąt siedem złotych 00/100 |