6.967 Słownie
sześć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt siedem
| Liczba | 6.967 |
|---|---|
| Słownie | sześć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | sześć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt siedem. (6967.) |
| Na czeku | Sześć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt siedem złotych 00/100 |