6.343 Słownie
sześć tysięcy trzysta czterdzieści trzy
| Liczba | 6.343 |
|---|---|
| Słownie | sześć tysięcy trzysta czterdzieści trzy |
| Liczebnik porządkowy | sześć tysięcy trzysta czterdzieści trzy. (6343.) |
| Na czeku | Sześć tysięcy trzysta czterdzieści trzy złotych 00/100 |