6.229 Słownie
sześć tysięcy dwieście dwadzieścia dziewięć
| Liczba | 6.229 |
|---|---|
| Słownie | sześć tysięcy dwieście dwadzieścia dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | sześć tysięcy dwieście dwadzieścia dziewięć. (6229.) |
| Na czeku | Sześć tysięcy dwieście dwadzieścia dziewięć złotych 00/100 |