5.969 Słownie
pięć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć
| Liczba | 5.969 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć. (5969.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć złotych 00/100 |