5.942 Słownie
pięć tysięcy dziewięćset czterdzieści dwa
| Liczba | 5.942 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy dziewięćset czterdzieści dwa |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy dziewięćset czterdzieści dwa. (5942.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy dziewięćset czterdzieści dwa złotych 00/100 |