57.500 Słownie
pięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset
| Liczba | 57.500 |
|---|---|
| Słownie | pięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset |
| Liczebnik porządkowy | pięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset. (57500.) |
| Na czeku | Pięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset złotych 00/100 |