5.570 Słownie
pięć tysięcy pięćset siedemdziesiąt
| Liczba | 5.570 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy pięćset siedemdziesiąt |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy pięćset siedemdziesiąt. (5570.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy pięćset siedemdziesiąt złotych 00/100 |