5.551 Słownie
pięć tysięcy pięćset pięćdziesiąt jeden
| Liczba | 5.551 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy pięćset pięćdziesiąt jeden |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy pięćset pięćdziesiąt jeden. (5551.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy pięćset pięćdziesiąt jeden złotych 00/100 |