552 Słownie
pięćset pięćdziesiąt dwa
| Liczba | 552 |
|---|---|
| Słownie | pięćset pięćdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | pięćset pięćdziesiąt dwa. (552.) |
| Na czeku | Pięćset pięćdziesiąt dwa złotych 00/100 |
| Liczba | 552 |
|---|---|
552 słownie to pięćset pięćdziesiąt dwa.
Na czeku pisze się Pięćset pięćdziesiąt dwa złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 552 to pięćset pięćdziesiąt dwa. (552.).