5.377 Słownie
pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem
| Liczba | 5.377 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem. (5377.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem złotych 00/100 |