5.259 Słownie
pięć tysięcy dwieście pięćdziesiąt dziewięć
| Liczba | 5.259 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy dwieście pięćdziesiąt dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy dwieście pięćdziesiąt dziewięć. (5259.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy dwieście pięćdziesiąt dziewięć złotych 00/100 |