5.073 Słownie
pięć tysięcy siedemdziesiąt trzy
| Liczba | 5.073 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy siedemdziesiąt trzy |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy siedemdziesiąt trzy. (5073.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy siedemdziesiąt trzy złotych 00/100 |