5.051 Słownie
pięć tysięcy pięćdziesiąt jeden
| Liczba | 5.051 |
|---|---|
| Słownie | pięć tysięcy pięćdziesiąt jeden |
| Liczebnik porządkowy | pięć tysięcy pięćdziesiąt jeden. (5051.) |
| Na czeku | Pięć tysięcy pięćdziesiąt jeden złotych 00/100 |