4.996 Słownie
cztery tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć
| Liczba | 4.996 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć. (4996.) |
| Na czeku | Cztery tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć złotych 00/100 |