4.988 Słownie
cztery tysiące dziewięćset osiemdziesiąt osiem
| Liczba | 4.988 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące dziewięćset osiemdziesiąt osiem |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące dziewięćset osiemdziesiąt osiem. (4988.) |
| Na czeku | Cztery tysiące dziewięćset osiemdziesiąt osiem złotych 00/100 |