498 Słownie
czterysta dziewięćdziesiąt osiem
| Liczba | 498 |
|---|---|
| Słownie | czterysta dziewięćdziesiąt osiem |
| Liczebnik porządkowy | czterysta dziewięćdziesiąt osiem. (498.) |
| Na czeku | Czterysta dziewięćdziesiąt osiem złotych 00/100 |