4.941 Słownie
cztery tysiące dziewięćset czterdzieści jeden
| Liczba | 4.941 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące dziewięćset czterdzieści jeden |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące dziewięćset czterdzieści jeden. (4941.) |
| Na czeku | Cztery tysiące dziewięćset czterdzieści jeden złotych 00/100 |