4.737 Słownie
cztery tysiące siedemset trzydzieści siedem
| Liczba | 4.737 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące siedemset trzydzieści siedem |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące siedemset trzydzieści siedem. (4737.) |
| Na czeku | Cztery tysiące siedemset trzydzieści siedem złotych 00/100 |