443.000 Słownie
czterysta czterdzieści trzy tysiące
| Liczba | 443.000 |
|---|---|
| Słownie | czterysta czterdzieści trzy tysiące |
| Liczebnik porządkowy | czterysta czterdzieści trzy tysiące. (443000.) |
| Na czeku | Czterysta czterdzieści trzy tysiące złotych 00/100 |