4.347 Słownie
cztery tysiące trzysta czterdzieści siedem
| Liczba | 4.347 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące trzysta czterdzieści siedem |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące trzysta czterdzieści siedem. (4347.) |
| Na czeku | Cztery tysiące trzysta czterdzieści siedem złotych 00/100 |