4.333 Słownie
cztery tysiące trzysta trzydzieści trzy
| Liczba | 4.333 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące trzysta trzydzieści trzy |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące trzysta trzydzieści trzy. (4333.) |
| Na czeku | Cztery tysiące trzysta trzydzieści trzy złotych 00/100 |