4.223 Słownie
cztery tysiące dwieście dwadzieścia trzy
| Liczba | 4.223 |
|---|---|
| Słownie | cztery tysiące dwieście dwadzieścia trzy |
| Liczebnik porządkowy | cztery tysiące dwieście dwadzieścia trzy. (4223.) |
| Na czeku | Cztery tysiące dwieście dwadzieścia trzy złotych 00/100 |