3.335 Słownie
trzy tysiące trzysta trzydzieści pięć
| Liczba | 3.335 |
|---|---|
| Słownie | trzy tysiące trzysta trzydzieści pięć |
| Liczebnik porządkowy | trzy tysiące trzysta trzydzieści pięć. (3335.) |
| Na czeku | Trzy tysiące trzysta trzydzieści pięć złotych 00/100 |