323 Słownie
trzysta dwadzieścia trzy
| Liczba | 323 |
|---|---|
| Słownie | trzysta dwadzieścia trzy |
| Liczebnik porządkowy | trzysta dwadzieścia trzy. (323.) |
| Na czeku | Trzysta dwadzieścia trzy złotych 00/100 |
| Liczba | 323 |
|---|---|
323 słownie to trzysta dwadzieścia trzy.
Na czeku pisze się Trzysta dwadzieścia trzy złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 323 to trzysta dwadzieścia trzy. (323.).