3.220 Słownie
trzy tysiące dwieście dwadzieścia
| Liczba | 3.220 |
|---|---|
| Słownie | trzy tysiące dwieście dwadzieścia |
| Liczebnik porządkowy | trzy tysiące dwieście dwadzieścia. (3220.) |
| Na czeku | Trzy tysiące dwieście dwadzieścia złotych 00/100 |