3.029 Słownie
trzy tysiące dwadzieścia dziewięć
| Liczba | 3.029 |
|---|---|
| Słownie | trzy tysiące dwadzieścia dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | trzy tysiące dwadzieścia dziewięć. (3029.) |
| Na czeku | Trzy tysiące dwadzieścia dziewięć złotych 00/100 |