2.582 Słownie
dwa tysiące pięćset osiemdziesiąt dwa
| Liczba | 2.582 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące pięćset osiemdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące pięćset osiemdziesiąt dwa. (2582.) |
| Na czeku | Dwa tysiące pięćset osiemdziesiąt dwa złotych 00/100 |