2.521 Słownie
dwa tysiące pięćset dwadzieścia jeden
| Liczba | 2.521 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące pięćset dwadzieścia jeden |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące pięćset dwadzieścia jeden. (2521.) |
| Na czeku | Dwa tysiące pięćset dwadzieścia jeden złotych 00/100 |