248 Słownie
dwieście czterdzieści osiem
| Liczba | 248 |
|---|---|
| Słownie | dwieście czterdzieści osiem |
| Liczebnik porządkowy | dwieście czterdzieści osiem. (248.) |
| Na czeku | Dwieście czterdzieści osiem złotych 00/100 |
| Liczba | 248 |
|---|---|
248 słownie to dwieście czterdzieści osiem.
Na czeku pisze się Dwieście czterdzieści osiem złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 248 to dwieście czterdzieści osiem. (248.).