2.377 Słownie
dwa tysiące trzysta siedemdziesiąt siedem
| Liczba | 2.377 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące trzysta siedemdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące trzysta siedemdziesiąt siedem. (2377.) |
| Na czeku | Dwa tysiące trzysta siedemdziesiąt siedem złotych 00/100 |