2.334 Słownie
dwa tysiące trzysta trzydzieści cztery
| Liczba | 2.334 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące trzysta trzydzieści cztery |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące trzysta trzydzieści cztery. (2334.) |
| Na czeku | Dwa tysiące trzysta trzydzieści cztery złotych 00/100 |