2.191 Słownie
dwa tysiące sto dziewięćdziesiąt jeden
| Liczba | 2.191 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące sto dziewięćdziesiąt jeden |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące sto dziewięćdziesiąt jeden. (2191.) |
| Na czeku | Dwa tysiące sto dziewięćdziesiąt jeden złotych 00/100 |