2.073 Słownie
dwa tysiące siedemdziesiąt trzy
| Liczba | 2.073 |
|---|---|
| Słownie | dwa tysiące siedemdziesiąt trzy |
| Liczebnik porządkowy | dwa tysiące siedemdziesiąt trzy. (2073.) |
| Na czeku | Dwa tysiące siedemdziesiąt trzy złotych 00/100 |