20.529 Słownie
dwadzieścia tysięcy pięćset dwadzieścia dziewięć
| Liczba | 20.529 |
|---|---|
| Słownie | dwadzieścia tysięcy pięćset dwadzieścia dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | dwadzieścia tysięcy pięćset dwadzieścia dziewięć. (20529.) |
| Na czeku | Dwadzieścia tysięcy pięćset dwadzieścia dziewięć złotych 00/100 |