1.827 Słownie
tysiąc osiemset dwadzieścia siedem
| Liczba | 1.827 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc osiemset dwadzieścia siedem |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc osiemset dwadzieścia siedem. (1827.) |
| Na czeku | Tysiąc osiemset dwadzieścia siedem złotych 00/100 |