172 Słownie
sto siedemdziesiąt dwa
| Liczba | 172 |
|---|---|
| Słownie | sto siedemdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | sto siedemdziesiąt dwa. (172.) |
| Na czeku | Sto siedemdziesiąt dwa złotych 00/100 |
| Liczba | 172 |
|---|---|
172 słownie to sto siedemdziesiąt dwa.
Na czeku pisze się Sto siedemdziesiąt dwa złotych 00/100.
Liczebnik porządkowy 172 to sto siedemdziesiąt dwa. (172.).