1.697 Słownie
tysiąc sześćset dziewięćdziesiąt siedem
| Liczba | 1.697 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc sześćset dziewięćdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc sześćset dziewięćdziesiąt siedem. (1697.) |
| Na czeku | Tysiąc sześćset dziewięćdziesiąt siedem złotych 00/100 |