1.680 Słownie
tysiąc sześćset osiemdziesiąt
| Liczba | 1.680 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc sześćset osiemdziesiąt |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc sześćset osiemdziesiąt. (1680.) |
| Na czeku | Tysiąc sześćset osiemdziesiąt złotych 00/100 |