1.379 Słownie
tysiąc trzysta siedemdziesiąt dziewięć
| Liczba | 1.379 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc trzysta siedemdziesiąt dziewięć |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc trzysta siedemdziesiąt dziewięć. (1379.) |
| Na czeku | Tysiąc trzysta siedemdziesiąt dziewięć złotych 00/100 |