1.252 Słownie
tysiąc dwieście pięćdziesiąt dwa
| Liczba | 1.252 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dwieście pięćdziesiąt dwa |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dwieście pięćdziesiąt dwa. (1252.) |
| Na czeku | Tysiąc dwieście pięćdziesiąt dwa złotych 00/100 |