1.097 Słownie
tysiąc dziewięćdziesiąt siedem
| Liczba | 1.097 |
|---|---|
| Słownie | tysiąc dziewięćdziesiąt siedem |
| Liczebnik porządkowy | tysiąc dziewięćdziesiąt siedem. (1097.) |
| Na czeku | Tysiąc dziewięćdziesiąt siedem złotych 00/100 |